POZNAJ PRZYKŁADOWY JADŁOSPIS OD DIETETYKA

Ważne informacje:

1. Jadłospisy zawsze wyliczam indywidualnie pod względem kalorycznym;
2. Do jadłospisów dołączam sposób przygotowania dania oraz 
miary domowe potrzebnych składników (np szklanka ciecierzycy, 2 łyżki płatków, itd) abyś nie musiała tracić czasu na mozolne ważenie produktów 🙂
3. Oprócz jadłospisów przekazuję sezonowo dodatkowe przepisy na zdrowe przekąski oraz materiały edukacyjne i motywujące,  które pomagają w osiągnięciu celu
4. Jadłospisy zawsze dostosowuję do aktualnej pory roku;
5. W wybranych kuracjach istnienie możliwość dostosowywania menu do
swoich indywidualnych preferencji, wzbogacenia jadłospisu o bardziej wyszukane produkty 🙂
6. Diety są bardzo proste w przygotowaniu, nie pochłaniają zbyt wiele czasu, co widać na załączonym poniżej jadłospisie.

 

PRZED ŚNIADANIEM : 1 łyżka oleju lnianego , potem 1 szklanka wody mineralnej + 1/4 wciśniętej cytryny
Śniadanie:
– omlet : 2 jajka + 1 łyżka siemienia lnianego + ulubione przyprawy – usmażyć na 1 łyżce oleju kokosowego + ulubione warzywa (np. plastry pomidora, rukola – ilość dowolna) + 2 plastry wędliny drobiowej (2x20g)
Drugie śniadanie:
– koktajl: 1 duże jabłko (około 180g) + 1 pęczek pietruszki + 1 szklanka wody – zmiksować
– 3 łyżki migdałów
Obiad:
– zupa krem z dyni z kurczakiem (1 porcja: 500-600ml) + 3 łyżki pestek dyni (do posypania zupy)
Podwieczorek:
– sok marchewkowy jednodniowy (bez dodatku cukru !)300ml
Kolacja:
– serek wiejski 200g
– 2 duże pomidory (2x200g) ze szczypiorkiem (wedle uznania)
ZUPA KREM Z DYNI (2 porcje ):
– 1 cebula czerwona
– 2 ząbki czosnku (można pominąć)
– łyżeczka startego świeżego imbiru
– 1 mała dynia hokkaido ( to jest ta mała dynia)
– 1 pierś z kurczaka (300g)
– ½ szklanki soku pomarańczowego
Cebulkę drobno pokroić, czosnek posiekać, dynię umyć i pokroić wraz ze skórką, oczyścić z pestek. Cebulę i czosnek zeszklić na patelni, dodać dynię i łyżeczkę startego imbiru, dusić razem chwilę. W tym czasie całą pierś kurczaka wrzucić do 1 litra wody i gotować. Gdy pierś się ugotuje, wyjąć z wywaru. Do wywaru wrzucić duszoną dynię z warzywami, podgotować 10 minut, dolać sok pomarańczowy, sól, pieprz. Zupę zmiksować blenderem. Pierś pokroić w kostkę i wrzucić do zupy. Zupę podawać z pestkami dyni.

  • Codziennie minimum 1,5l wody niegazowanej + 2 szklanki herbaty z pokrzywy

Dalej się zastanawiasz😉 to zastanawiaj się, a ja działam dalej z moimi wytrwałymi podopiecznymi, którzy są coraz bliżej sukcesu (zdrowie i przy okazji wymarzona sylwetka)😉

518 839 211 /533 993 224 kontakt@dietetykgraviola.pl